PREDAVANJE I PROMOCIJA KNJIGE U POŽAREVCU 24. 10. 2017. - Biljana Trifunović -Poslovni konsultant

PREDAVANJE I PROMOCIJA KNJIGE U POŽAREVCU 24. 10. 2017.


Warning: Undefined array key "height" in /home/preduzetnistvomo/public_html/pmi/wp-content/themes/storied/inc/shortcodes/shortcodes.php on line 320

Warning: Undefined array key "width" in /home/preduzetnistvomo/public_html/pmi/wp-content/themes/storied/inc/shortcodes/shortcodes.php on line 321

U cilju sticanja znanja o principima finansijskog poslovanja, razumevanje poslovnih finansija, i boljeg nadzora nad finansijskim upravljanjem, a sve u cilju poboljšanja ekonomskog položaja preduzetnika, održano je prvo u nizu predavanje na ovu temu u Požarevcu. U saradnji sa RPK Požarevac, Biljana Trifunović održala je preduzetnicima predavanje:

„POZNAVANJE FINANSIJA POLUGA ZA RAZVOJ POSLA KOJI RADITE“

 

Mala, mikro, srednja preduzeća i preduzetnici čine preko 99% registrovanih privrednih subjekata u Srbiji. Bez obzira na ogroman broj registrovanih privrednih subjekata koja su po veličini razvrstana u mala i mikro pravna lica, njihovo učešće u stvaranju profita i dobiti je malo.

Profit, i dalje u najvećoj meri ostvaruju veliki sistemi.

Tri osnovna razloga, zašto mali privredni subjekti slabo napreduju ili stagniraju, činjnica je da je veliki broj istih u blokadi jeste:

  • Slabo uključivanje vlasnika u finansije svog posla;
  • Nedovoljna marketinška aktivnost i
  • Rukovođenje – međuljudski odnosi.

U cilju, da pomogne privrednicima, svoje višedecenijsko znanje iz oblasti finansija i poreza, Biljana Trifunović napisla je knjigu

„PREDUZETNIŠTVO – MOJ IZBOR“

Autorka je u knjigu pretočila svo svoje iskustvo, i još važnije iskustvo koje su imali njeni brojni klijenti i poslovni partneri. Knjiga je napisana jednostavnim jezikom i razumljiva je i dostupna svima bez obzira na predznanje. Takođe, primenljiva je za sve vrste delatnosti, jer na prijemčiv način uz brojne primere iz dobre i ne tako dobre prakse dala je odgovor na tri ključna pitanja na koje treba ekonomija da da odgovor:

  • Šta
  • Kako
  • Za koga

U Sali hotela Dunav u Požarevcu, gde je održano predavavanje, okupili su se brojni požarevački privrednici. Tom prilikom prvi put predstavljna je i knjiga prisutnima.

Deo atmosfere iz Požarevca dočaraće vam i slike u prilogu.

 

Biljana Trifunović

About the Author

Biljana Trifunović

Diplomirani sam ekonomista, sa bogatom biografijom iz oblasti realne ekonomije. Moj zadatak, moj posao, je da drugim preduzetnicima budem vetar u leđa, da im pomažem da se što lakše snađu i primene propise u svom poslovanju. Moj životni stav je da se posao pokreće i radi zbog zarade. Obožavam da platim veliki porez, znači zaradila sam, ali nikako ne i kaznu. Zato se maksimalno trudim da privrednike što više upoznam sa propisima, i da ih primenjuju, iz jednog osnovnog razloga, da se oslobode straha od eventualne kazne.​ Pišem stručni blog www.biljanatrifunovicifa.com. Predavač sam iz oblasti spoljne trgovine i deviznog poslovanje. Redovno držim treninge u PK Beograd, RPK Novi Sad, kao i u organizaciji firme „IFA“ d.o.o., Beograd. Aktivno radim za veliki broj domaćih i stranih kompanija konsalting iz oblasti spoljne trgovine i deviznog poslovanja Izrada studija o transfernim cenama je aktivnost kojoj se apsolutno posvećujem u prvoj polovini godine.

Follow Biljana Trifunović:

Knjiga: Preduzetništvo MOJ IZBOR

Svi primeri i iskustva o kojima u knjizi govorim jesu istiniti, nijedan nije izmišljen; i imena nekih ljudi sam čak navela, dok imena drugih nisu navedena samo zato što oni to nisu želeli…