Devizno izveštavanje – online - Biljana Trifunović -Poslovni konsultant

Želite  posao da radite bez straha od greške?
​Imate puno nedoumica.
​Nemate koga da pitate.
​Niste u prilici da idete na seminare.
​Na pravom ste mestu.
​Online seminari su rešenje za vas!

Devizno izveštavanje - online

Novo na ponudi - online radionce!

Vi koji radite na deviznim poslovima, znate koliko je važno da pravilno primenite propise.
Kazne su veoma visoke, kreću se od 100.000 do 2.000.000 dinara!
Znate da već nekoliko godina održavam stručne seminare i radionice iz pomenute oblasti.
Na  seminarima-radionicama  upoznala sam  privrednike iz cele Srbije.
Dešava se da pored želje da dođete na zakazani seminar, niste u prilici da uskladite svoje obaveze sa zakazanim terminima.
U želji da vam pomognem i budem od koristi, snimila sam pojedine teme  tako da će te imati priliku da kupite online seminar koji baš vama treba.
Online radionica je pravi izbor za vas. Možete da pratite radionicu iz vaše kancelarije ili kod kuće kada vama odgovara, ili imate konkretnu situaciju za koju vam treba neki od ponuđenih seminara.

Šta dobijate kupovinom online seminara:

  • Video uputstvo sa primerima kako odraditi konkretan poslovni zadatak;
  • Pisani materijal u PDF koj će vam pomoći da pratite i primenite određene propise u praksi;
  • Konkretne odrađene primere – kao templejt za vaš posao;

Zašto online seminari?

​Želite samostalno da radite, da unapredite svoje znanje? Želite da napredujete na poslu? Nemate koga da pitate,  propisi su komplikovani, vi  znate da trebate da ih poštujete i primenjujete. Znate koje su posledice greške i propuštenih termina. Sve vas to muči. Niste u prilici da dođete na seminar. Rešenje je online seminar!

ŠTA DOBIJATE KUPOVINOM SEMINARA

  • ​Više vremena za druge aktivnosti, sa mentorom se uči 7 puta brže nego kada samostalno proučavate propise;
  • ​Slobodu da se edukujete u vreme kada vama odgovara;
  • ​Dobijate mogućnost da brže napredujete na poslu, da stičete bolju poziciju;
  • Da radite lako, brzo i bez stresa i straha od greške;
  • Ne trošite vreme i novac za odlazak na seminar.

Ovo su neki od razloga zašto bi trebali da kupite online seminare. Osećaj da niste sami, da imate koga da pitate i da rešite dilemu.

Community

Pristup zatvorenoj FB grupi SPOLJNA TRGOVINA I DEVIZNO POSLOVANJE u kojoj je preko 100+ privrednika koji pričaju istim jezikom kao vi. Rade slične poslove. Napreduju, uče, rade u različitim industrijama i voljni su da razmene svoja iskustva sa vama i da vam pomognu? 

Plus moja podrška!


Kursevi na ponudi - odaberite šta vama odgovara i treba za posao

KURSEVI SU SPREMNI, SADA IMATE PRILIKU DA PORUČITE PO PROMO CENI!!!

Izveštaj DI-1

Izveštaj o stranim direktnim investcijama nerezidenta u zemlji dostavlja se na - Obrascu DI-1. Ulagač može da bude strano pravno ili fizičko lice. Izveštaj se dostavlja od momenta osnivanja pa svaka tri meseca, bez obzira da li ima promena u poslovanju ili ne.

Izveštaj DI-2

Pravna lica i fizička domaća lica  takođe imaju obavezu da dostavljaju izveštaj o stranim direktnim investicijama  u inostranstvu. Izveštaj se dostavlja od momenta osnivanja pa svaka tri meseca, bez obzira da li ima promena u poslovanju ili ne.

Izveštaji GRU-A i GRU-B

Izveštaj o​ građevinskim investicionim radovima u inostranstvu - od projektovanja, preko gradnje do zanatskih završnih radova dostavlja se naObrascu GRU A.

​Donaće firme i preduzetnici koji iste poslove rade u Srbiji, ali je nosilac posla strana firma dostavljaju Obrazac GRU B.

Izveštaj RN

Obveznik izveštavanja i popunjavanja Obrasca RN su rezidentne firme koje su po osnovu  rešenja - odobrenja Narodne banke Srbije kojim je dozvoljeno držanje deviza na računu u inostranstvu. Takođe, obavezu ima  rezident koji je sa nerezidentom ugovorio  plaćanje preko kontokorentnog računa idr.

Obrazac P1

Rok za naplatu izvezene robe i usluga je 365 dana. Takođe isti rok je predviđen za uvoz robe ili usluga za plaćeni avans prema inostranstvu. Ukoliko se posao ne realizuje u propisanom roku potrebno je registrovati kreditni odnos kod NBS na Obrascu P1.

Obrazac O1

Rok za plaćanje uvezene robe i usluga je 365 dana. Takođe isti rok je predviđen za izuvoz robe ili usluga ukoliko su naplaćene avansno iz  inostranstva. Ukoliko se posao ne realizuje u propisanom roku potrebno je registrovati kreditni odnos kod NBS na Obrascu O1.

KO IMA OBAVEZU DA DOSTAVLJA IZVEŠTAJE NBS

1. PRAVNA LICA  - PREDUZEĆA 

2. PREDUZETNIČKE RADNJE

3. OGRANCI STRANIH PARAVNIH LICA REGISTROVANI U SRBIJI

4. FIZIČKA LICA - REZIDENTI SRBIJE

Koji propisi nas obavezuju za dostavljanje pomenutih izveštaja?

1.

Zakon o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju usvojen je i objavljen u  ("Službenom glasniku RS", br. 119/2012., 139/2014., i 30/2018);

2.

Odluka o obavezi izveštavanja u poslovanju sa inostranstvom ("Sl. glasnik RS", br. 24/2007., 87/2009. i 40/2015.) Odluka ima obavezujući karakter i istu težinu kao Zakon.Propisane su novčane kazne za lica koja imaju obavezu da dostavljaju propisane izveštaje - Zakon o deviznom poslovanju članovi od 59. do 62.

3.

Odluka o izveštavanju o kreditnim poslovima sa inostranstvom ("Sl. glasnik RS", br. 56/2013 i 4/2015)

Devizno izveštavanje - online

Vaš predavac je Bljana Trifunovic!

Dipl. ekonomista BILJANA TRIFUNOVIĆ, suvlasnik i direktor “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd, dugogodišnji autor i predavač brojnih seminara sa dvodecenijskim iskustvom. Edukacija je prirodan proces prenošenja sakupljenog i primenjenog znanja u praksi. ​Aktivno pružam konsalting usluge iz oblasti spoljne trgovine deviznog poslovanja i poreza brojnim domaćim i stranim firmama. Neke od firmi sa kojima sam nastavila da sarađujem nakon seminara su: GALENIKA FITOFARMACIJA A.D., BeogradIBIS-INSTRUMENTS d.o.o., Uljarice  Bačka, USAID BEP – Cardno EMG, Beograd Farmalogist d.o.o.,  TARKETT SEE doo., ​ Energoprojekt oprema, a.d., IKEA d.o.o,, KERAMIKA KANJIŽA d.o.o.,   SOJAPROTEIN, a.d.,  Bečej, DIJAMANT  AD,  DELHAIZE SERBIA d.o.o., ...

​Moj  posao je da vaš posao učinim lakšim, jednostavnijim i profitabilnijim.


Autor sam stručnog bloga: www.biljantrifunovicifa.com

Autor  knjige „Preduzetništvo – Moj izbor“.

Posebna prednost je što  pišem i govorim jezikom privrednika, tako da me mogu svi razumeti bez obzira na prethodno obrazovanje. Činjenica je da na poslovima spoljne trgovine i deviznog poslovanja rade ljudi različitog obrazovanja, ne samo ekonomisti.  Moja predavanja mogu da prate i lekari, apotekari,  stomatolozi, inženjeri, filolozi, itd.
Učesnica sam na mnogim međunarodnim projektima koji imaju za cilj osnaživanje i razvoj preduzetništa. Trenutno radim na prjektu „Buđenje digitalnog preduzetništva – od novih oblika ranjivosti na tržištu rada do ekonomski osnaženih žena“, a koji realizuje Udruženje poslovnih žena Srbije. Projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih Nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska Unija.
Rad preduzeća IFA d.o.o., kao i moj nije ostao nezapažen, nagrađeni smo prestižnom nagradom  „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“  za razvoj ideja i investicije u inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugositočnoj Evropi/. Nagrađena sam priznanjem Cvet uspeha – za Ženu Zmaj od strane Udruženja poslovnih žena Srbije.

GARANCIJA KVALITETA

Garantujemo vam da će te dobiti stručno znanje.
Dobićete svu prateću zakonsku regulativu,  koja se odnosi na ovu temu.
Konkretne primere i dokumenta, koji vam mogu biti baza za vaš rad.

Ovi kursevi nisu za osobe:

1.

Da izveštaji prema NBS nisu obavezni i da ne poštovanje propisa nije kažnjivo;

2.

Nije za osobe, koje nisu informisane da PU ima posebne kontrolne liste kojima kontroliše ažurnost dostavljanja propisanih izveštaja;

3.

Nije za osobe koje ne žele da unapredjuju svoje znanje;

4.

Nije za firme koje inače ne prate propise, rizikuju, i nisu svesni koliko su digitalizacijom povezani po vašem matičnom broju podaci između PU, NBS, Carine, poslovne banke;

Kursevi su posebno korisni za:

1.

Osobe i firme koje ulažu u svoje zaposlene, da napreduju u stručnom znanju;

2.

Firme koje žele da plaćaju porez a ne kazne;

3.

Firme i osobe koje žele da prošire svoju delatnost;

4.

Knjigovodstvene agencije, klijenti od njih očekuju mnogo, pa i da umesto njih dostavljaju izveštaje NBS bez obzira što je to posao devizne službe;

5.

Osobe koje se spremaju da promene radno mesto;

6.

Osobe koje nemaju vremena od tekućeg posla da istražuju obimnu dokumentaciju kako da primene propise;

7.

Najvažnije, za firme i osobe koje su se prepoznale da imaju obavezu da dostave izveštaje, do sada to nisu uradile, nije kasno da odmah pristupite dostavljanju izveštaja. Svaka greška i propust koji se ispravi pre inspekcije ne podleže kažnjavanju!

CENA 1 VIDEO RADIONICE JE 37 EUR ODNOSNO 4.400 DINARA

​UKOLIKO PORUČITE SVIH 6 VIDEO KURSEVA UMESTO

​36.240,00 DIN

​ CENA CELOG PAKETA VIDEO KURSEVA - 6 OBRAZACA JE 

20.000 DINARA

Ova cena važi do 31. 12. 2019.

Ne ​ oklevajte. Prijavite se i kupite kurs sada po promo ceni. 

Od Nove Godine biće komercijalne cene.

Kursevi su  dostupni odmah. To znači da će te od momenta registrovane uplate za kurs, pa u narednih ​12 meseci, moći da mu pristupite gde god da se nalazite, i koliko god puta  želite.
Uplatu izvršite na:
Biljana Trifunović PR Konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem
Beograd
Đorđa Nešića 2
11060 Beograd

Dinarski račun Raiffeisen Banka AD, Beograd 265625031000037446
Devizni račun Raiffeisen Banka AD, Beograd RS35265100000019658362

OBAVEZNO - U NALOGU ZA UPLATU NAGLASITE ZA KOJI KURS UPLAĆUJETE
KONTAKT: e-mail: ​info@biljanatrifunovic.rs

Izaberite online seminar i pogledajte detalje! 

Seminare za koje se odlučite možete poručiti putem online prodavnice!

NEKE OD KOMPANIJA KOJE SU POSLALE SVOJE SARADNIKE NA MOJE SEMINARE