Devizno izveštavanje – online - Biljana Trifunović -Poslovni konsultant

Online seminari iz oblasti spoljne trgovine i deviznog poslovanja

Želite  posao da radite bez straha od greške?
Imate puno nedoumica?
Nemate koga da pitate?
Niste u prilici da idete na seminare?
Na pravom ste mestu.
Online seminari su rešenje za vas!

Devizno izveštavanje - online

Zašto su online seminari iz oblasti deviznog poslovanja baš za vas?

Vi koji radite na deviznim poslovima, znate koliko je važno da pravilno primenite propise. Kazne su veoma visoke, kreću se od 100.000 do 2.000.000 dinara!

Već nekoliko godina održavam stručne seminare i radionice iz pomenute oblasti, na kojima sam upoznala privrednike iz cele Srbije. Dešava se da pored želje da dođete na zakazani seminar, niste u prilici da uskladite svoje obaveze sa zakazanim terminima.

U želji da vam pomognem, snimila sam pojedine teme tako da sada imate priliku da pohađate online seminar koji baš vama treba u ovom trenutku.

Na klik od vas nalazi se rešenje svih vaših nedoumica kada je devizno poslovanje u pitanju. A online seminar možete da pratite iz vaše kancelarije ili kod kuće, kad god vama odgovara, ili baš onda kada imate konkretnu situaciju za koju vam treba neki od ponuđenih seminara.

Šta dobijate kupovinom nekog od mojih online seminara:

 • Video uputstvo sa primerima kako da odradite konkretan poslovni zadatak;
 • Pisani materijal u PDF-u koji će vam pomoći da pratite i primenite određene propise u praksi;
 • Konkretne odrađene primere – kao templejt za vaš posao;

Koji su benefiti online seminara?

 • Imate više vremena za druge aktivnosti;
 • Sa mentorom učite 7 puta brže nego kada samostalno proučavate propise;
 • Imate slobodu da se edukujete u vreme kada vama odgovara;
 • Dobijate mogućnost da brže napredujete na poslu, da stičete bolju poziciju;
 • Svakodnevno radite lako, brzo, bez stresa i straha od greške;
 • Ne trošite vreme i novac za odlazak na seminar.
 • Osećaj da niste sami, da imate koga da pitate i da rešite dilemu.

Zajednica

Kupovinom bilo kog online seminara iz moje ponude, dobijate ekskluzivni pristup zatvorenoj Facebook grupi SPOLJNA TRGOVINA I DEVIZNO POSLOVANJE. Ova grupa okuplja preko 300+ privrednika koji pričaju istim jezikom kao vi, rade slične poslove, napreduju, uče, rade u različitim industrijama i voljni su da razmene svoja iskustva sa vama i da vam pomognu.

 

Plus moja kontinuirana podrška!


SEMINARI SU SPREMNI, SADA IMATE PRILIKU DA IH PORUČITE

Samo odaberite temu koja je vama neophodna kako biste usavršili i unapredili svoje znanje i izbegli posledice nepoznavanja propisa, njihovog pogrešnog ili neažurnog tumačenja.

Izveštaj DI-1

Izveštaj o stranim direktnim investcijama nerezidenta u zemlji dostavlja se na - Obrascu DI-1. Ulagač može da bude strano pravno ili fizičko lice. Izveštaj se dostavlja od momenta osnivanja pa svaka tri meseca, bez obzira da li ima promena u poslovanju ili ne.

Izveštaj DI-2

Pravna lica i fizička domaća lica  takođe imaju obavezu da dostavljaju izveštaj o stranim direktnim investicijama  u inostranstvu. Izveštaj se dostavlja od momenta osnivanja pa svaka tri meseca, bez obzira da li ima promena u poslovanju ili ne.

Izveštaji GRU-A i GRU-B

Izveštaj o građevinskim investicionim radovima u inostranstvu - od projektovanja, preko gradnje do zanatskih završnih radova dostavlja se naObrascu GRU A.

Donaće firme i preduzetnici koji iste poslove rade u Srbiji, ali je nosilac posla strana firma dostavljaju Obrazac GRU B.

Izveštaj RN

Obveznik izveštavanja i popunjavanja Obrasca RN su rezidentne firme koje su po osnovu  rešenja - odobrenja Narodne banke Srbije kojim je dozvoljeno držanje deviza na računu u inostranstvu. Takođe, obavezu ima  rezident koji je sa nerezidentom ugovorio  plaćanje preko kontokorentnog računa idr.

Obrazac P1

Rok za naplatu izvezene robe i usluga je 365 dana. Takođe isti rok je predviđen za uvoz robe ili usluga za plaćeni avans prema inostranstvu. Ukoliko se posao ne realizuje u propisanom roku potrebno je registrovati kreditni odnos kod NBS na Obrascu P1.

Obrazac O1

Rok za plaćanje uvezene robe i usluga je 365 dana. Takođe isti rok je predviđen za izuvoz robe ili usluga ukoliko su naplaćene avansno iz  inostranstva. Ukoliko se posao ne realizuje u propisanom roku potrebno je registrovati kreditni odnos kod NBS na Obrascu O1.

poreski savetnik

Vaš predavac je Bljana Trifunovic!

Ja sam dipl. ekonomista BILJANA TRIFUNOVIĆ, suvlasnik i direktor “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o. Beograd, dugogodišnji autor i predavač na brojnim seminarima, sa dvodecenijskim iskustvom. Edukacija je moj prirodan proces prenošenja sakupljenog i primenjenog znanja u praksi. Aktivno pružam konsalting usluge iz oblasti spoljne trgovine, deviznog poslovanja i poreza, brojnim domaćim i stranim firmama. Neke od firmi sa kojima sam nastavila da sarađujem nakon seminara su: GALENIKA FITOFARMACIJA, IBIS-INSTRUMENTS, Uljarice Bačka, USAID BEP – Cardno EMG, Beograd Farmalogist, TARKETT SEE, Energoprojekt oprema, IKEA, KERAMIKA KANJIŽA, SOJAPROTEIN, DIJAMANT AD, DELHAIZE SERBIA, kao i mnoge druge.

Moj posao je da vaš posao učinim lakšim, jednostavnijim i profitabilnijim.

Autor sam stručnog bloga: www.biljantrifunovicifa.com

Autor sam knjige „Preduzetništvo – Moj izbor“.

Posebna prednost je što pišem i govorim jezikom privrednika, tako da me svi možete razumeti, bez obzira na prethodno obrazovanje. Činjenica je da na poslovima spoljne trgovine i deviznog poslovanja rade ljudi različitog obrazovanja, ne samo ekonomisti. Moja predavanja mogu da prate i lekari, apotekari, stomatolozi, inženjeri, filolozi, itd.
Učesnica sam na mnogim međunarodnim projektima koji imaju za cilj osnaživanje i razvoj preduzetništa. Trenutno radim na projektu „Buđenje digitalnog preduzetništva – od novih oblika ranjivosti na tržištu rada do ekonomski osnaženih žena“, a koji realizuje Udruženje poslovnih žena Srbije. Projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih Nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska Unija.

Rad preduzeća IFA d.o.o., kao i moj rad, nije ostao nezapažen: nagrađeni smo prestižnom nagradom „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“, za razvoj ideja i investicije u inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi. Nagrađena sam priznanjem Cvet uspeha – za Ženu Zmaj, od strane Udruženja poslovnih žena Srbije.

NEKE OD KOMPANIJA KOJE SU POSLALE SVOJE SARADNIKE NA MOJE SEMINARE

INEXALL
SRBIJAGAS
NIS
ENERGOPROJEKT
BANINI
DEICHMANN
FARMALOGIST
GALENIKA FITOFARMACIJA
AMC
SOJA PROTEIN
DELTA AGRAR
EKONOMSKI FAKULTET
DELHAIZE SERBIA
COMTRADE GROUP
MERCATOR
TELENOR
SINTELON
EPS

GARANCIJA KVALITETA

Garantujemo vam da ćete dobiti stručno znanje i svu prateću zakonsku regulativu, koja se odnosi na određene teme, kao i konkretne primere i dokumenta, koji će postati čvrst temelj i osnovna baza za vaš svakodnevni rad.

Za koga nisu moji online seminari?

 • Za one koji smatraju da izveštaji prema NBS-u nisu obavezni i da nepoštovanje propisa nije kažnjivo;
 • Za one koji nisu informisani da PU ima posebne kontrolne liste kojima kontroliše ažurnost dostavljanja propisanih izveštaja;
 • Za one koji ne žele da unapređuju svoje znanje;
 • Za firme koje inače ne prate propise, rizikuju, i nisu svesni koliko su digitalizacijom povezani (po matičnom broju) podaci između PU, NBS, Carine, poslovne banke.

Seminari su posebno korisni za:

 • Osobe i firme koje ulažu u svoje zaposlene, da napreduju u stručnom znanju;
 • Firme koje žele da plaćaju porez, a ne kazne;
 • Firme i osobe koje žele da prošire svoju delatnost;
 • Knjigovodstvene agencije, jer klijenti od njih očekuju mnogo, pa i da umesto njih dostavljaju izveštaje NBS, bez obzira što je to posao devizne službe;
 • Osobe koje se spremaju da promene radno mesto;
 • Osobe koje nemaju vremena od tekućeg posla da istražuju obimnu dokumentaciju kako da primene propise:
 • Najvažnije, za firme i osobe koje su se prepoznale da imaju obavezu da dostave izveštaje, a do sada to nisu uradile: nije kasno da odmah pristupite dostavljanju izveštaja. Svaka greška i propust koji se ispravi pre inspekcije ne podleže kažnjavanju!

 • CENA CELOG PAKETA VIDEO KURSEVA - 6 OBRAZACA JE 

  36.240 DINARA


  Ne oklevajte. Prijavite se i kupite kurs sada.


  Kursevi su  dostupni odmah. To znači da će te od momenta registrovane uplate za kurs, pa u narednih 12 meseci, moći da mu pristupite gde god da se nalazite, i koliko god puta  želite.
  Uplatu izvršite na:
  Biljana Trifunović PR Konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem
  Beograd
  Đorđa Nešića 2
  11060 Beograd

  Dinarski račun Raiffeisen Banka AD, Beograd 265625031000037446
  Devizni račun Raiffeisen Banka AD, Beograd RS35265100000019658362

  OBAVEZNO - U NALOGU ZA UPLATU NAGLASITE ZA KOJI KURS UPLAĆUJETE
  KONTAKT: e-mail: info@biljanatrifunovic.rs

  Seminare za koje se odlučite možete poručiti putem online prodavnice. Sve detalje za određeni online seminar možete dobiti klikom na sliku ili link ispod. Izaberite online seminar koji je baš vama potreban.