Drage kolege, privrednici, - Biljana Trifunović -Poslovni konsultant

Drage kolege, privrednici,

Želim da vam se obratim pre svega kao prijatelj, čovek pa onda kao i privrednik.

Vreme je teško, ne samo kod nas, u celom svetu je isto. To znate. Neznamo samo koliko dugo će trajati ova situacija i kako će se u narednom periodu razvijati.

Od svega najvažnije su dve stvari da ostanemo zdravi i odgovorni.

Strah i panika ne vode nigde. Odnosno vode nas tamo gde ne bi trebali da budemo.

Ceo svet je u strahu, ali ne od juče. Vekovima narod je držan u strahu da bi se njima moglo upravljati.

Dok su bili ratovi, oni sa bombama i oružjem, neki su se hrabro borili, neki su brinuli o borcima, dok je bilo i onih koji jednostavno nisu mogli da podnesu trenutnu situaciju i napušatli su ratno područje, odlazili na bezbednija mesta. I sada je tako, milioni izbeglica luta po svetu tražeći mir i sigurnost.

Danas više nemamo gde da se sklanjamo. Ceo svet je posao jedno malo mesto.

Nama koji radimo, koji smo odgovorni pored svoje porodice i za egzistenciju drugih ljudi, teško je. To što je teško je jedno. Drugo je odgovornost.

Odgovornost i disciplina sada su na prvom mestu.

Teško je svima, nekom manje nekom više. Činjenica je da su mali biznisi najviše pogođeni, i tek će osetiti svu težinu i dubinu krize.

Uslužne delatnosti: restorani, hoteli, saobraćaj, frizeri, i sami već znate kako je teško u svim branšama.

Kako shvatam ovu ni malo lepu situaciju i kako se sama nosim sa životom. Mir. Odgovornost. Disciplina. Solidoarnost. To je nešto na čemu treba svi kolektivno da radimo i podižemo svoj duh. Jer bez vere da će ii ovo proći, bićemo izgubljeni.

To što će mo izgubiti deo ili kompletan posao je manja šteta ako izgubimo razum.

Ako izgubimo razum, šta nam sve drugo vredi.

Drage kolege privrednici, posebno se obraćam privatnicima, kada ste odlučili da krenete na put preduzetnika, već ste pokazali visok stepen hrabrosti i odgovornosti. Verovali ste u sebe da možete. I možete. Kako će biti u narednom periodu videćemo. Prilagođavaćemo se situaciji.

Sada vas sve pozdravljam, želim vam svako dobro, pre svega mir i odgovornost.

Biljana Trifunović

About the Author

Biljana Trifunović

Diplomirani sam ekonomista, sa bogatom biografijom iz oblasti realne ekonomije. Moj zadatak, moj posao, je da drugim preduzetnicima budem vetar u leđa, da im pomažem da se što lakše snađu i primene propise u svom poslovanju. Moj životni stav je da se posao pokreće i radi zbog zarade. Obožavam da platim veliki porez, znači zaradila sam, ali nikako ne i kaznu. Zato se maksimalno trudim da privrednike što više upoznam sa propisima, i da ih primenjuju, iz jednog osnovnog razloga, da se oslobode straha od eventualne kazne.​ Pišem stručni blog www.biljanatrifunovicifa.com. Predavač sam iz oblasti spoljne trgovine i deviznog poslovanje. Redovno držim treninge u PK Beograd, RPK Novi Sad, kao i u organizaciji firme „IFA“ d.o.o., Beograd. Aktivno radim za veliki broj domaćih i stranih kompanija konsalting iz oblasti spoljne trgovine i deviznog poslovanja Izrada studija o transfernim cenama je aktivnost kojoj se apsolutno posvećujem u prvoj polovini godine.

Follow Biljana Trifunović:

Knjiga: Preduzetništvo MOJ IZBOR

Svi primeri i iskustva o kojima u knjizi govorim jesu istiniti, nijedan nije izmišljen; i imena nekih ljudi sam čak navela, dok imena drugih nisu navedena samo zato što oni to nisu želeli…